Artikel(en) - €0,00
Uw winkelwagen bevat nog geen items.
Bestellen

Het verschil tussen offset en digitaal drukken

  • Geplaatst op

Er zijn verschillende druktechnieken, maar hoe weet u wat de juiste is voor uw poster? Wat kiest u als u een keuze moet maken uit bijvoorbeeld digitaal drukken of offset. Want wat is nou eigenlijk het verschil? En welke van de twee is voor u voordelig? Dat lichten wij u toe in dit artikel. 

Digitaaldruk - digitaal posters drukken

Een digitaaldruk is eigenlijk een bestand dat digitaal wordt geprint. Iets wat de naam waarschijnlijk ook al een beetje doet vermoeden. Voor digitaaldruk gebruiken we bij Flyer2000 professionele kwaliteitsprinters. Dit drukwerk is voor u slechts met één druk op de knop geregeld. Je kunt de snelheid van een digitaaldruk vergelijken die van een printer thuis. Simpel en snel printen, dat kun je door gebruik te maken van digitaaldruk.

 

Ideaal voor persoonlijke printopdrachten

Als u kijkt naar de prijs van een digitaaldruk dan is deze heel aantrekkelijk door de  vaste lage prijs per stuk. Het voordeel van digitaal drukken is dat u dit vanaf 1 stuk al kunt doen, iets wat bij offset niet mogelijk is. Daarnaast betaalt u voor digitaaldruk niks extra’s, zoals printer opstartkosten, wat bij een offset wel het geval is. Mensen kiezen veelal voor een digitaaldruk als het voor persoonlijk gebruik is, een kleine oplage betreft en voor spoedklussen. 

Offset posters drukken

Een andere techniek voor posters drukken is offset drukken. Bij deze druktechniek wordt het door u aangeleverde beeld aangebracht op een aluminiumplaat - ook wel een offsetplaat. Vervolgens wordt deze plaat licht vochtig gemaakt. Het vocht verplaatst zich naar delen waar het beeld niet gevuld is. Daarna brengen we vettige inkt aan op de plaat. Het water en de vettige inkt stoten elkaar af waardoor beide vloeistoffen op hun plaats blijven. De inkt wordt op een rubberen doek gedrukt, waarna de inkt van het doek op papier wordt gedrukt. Een aardige klus dus, maar het resultaat mag er zijn!

 

De offset drukker

De offset druktechniek is een vorm van vlakdruk. Daarnaast komt het overeen met lithografie. Eigenlijk is offset drukken afgeleid van lithografie, het enige verschil is dat bij lithografie kalksteen wordt gebruikt om op papier te drukken, en bij offset een rubberen doek. Wat wel overeenkomt is de combinatie van water en vet om de druk in goede banen te leiden.  Belangrijk om te weten is dat offset  besteld kan worden vanaf 50 stuks.

 

Welke druktechniek moet u kiezen?

Wij raden aan om te gaan voor een digitaaldruk als u van plan bent om een kleine oplage te printen en wanneer u persoonlijke of spoed printopdrachten heeft. Wanneer u een grote oplage wil laten afdrukken, dan is een offset druk voordelig. Ook geeft een offset druk een mooie authentieke look. Deze techniek wordt dan ook vaak gebruikt bij het drukken van flyers, posters en folders

Nu weet u het verschil tussen digitaaldruk en offset. Heeft u nog vragen of hulp nodig bij uw drukwerk, neem dan contact met ons op!

Direct bestellen? Bekijk dan de diverse mogelijkheden en bestel vandaag nog. Wij bieden veel verschillende mogelijkheden formaten. Zo hebben wij bijvoorbeeld A0, A1, A2, A3, Abri tot aan B1 en B2 formaat posters die u kunt laten drukken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »